Zomers Bloemen Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen
Ansh46 Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen
Ansh46 Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen
Ansh46 Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen
Wendela van Dijk Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen
Mostert & van Leeuwen Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen
SHPPR Oldenbarneveltstraat door Joey van Dongen

Pers

Proeft Rotterdam!

Op 28 september organiseren we de 4e editie van Proeft Rotterdam!

De mooie Van Oldenbarneveltstraat veranderd weer voor 1 dag in een openluchtrestaurant waar weer heerlijk gegeten en gedronken kan worden.
35 deelnemers verkopen vanuit foodtrucks en vanaf kramen de heerlijkste food&drinks en als bezoeker kan je hiervan genieten aan lange tafels die vanaf 12 uur voor je klaar staan!

Vanaf 12 uur staan ze klaar! Haute Fritez met z’n geweldig lekkere biologische frieten, Vlaamsch Broodhuys met overheerlijke broden en ander vers gebakken genot, Westerkaatje verrast je weer met bijzonder gerechten met producten waarvan je niet wist dat ze bestonden en Vers! laat zien hoe je heerlijke maaltijden makkelijk zelf kan bereiden met hun geweldige ingrediënten. Dit zijn maar een paar deelnemers die hun kunsten gaan laten zien en proeven!

Ga met je net gekochte heerlijkheden aan de lange tafels zitten en proef, geniet, lach en ontmoet!

De Van Oldenbarneveltstraat staat naast food&drinks en gezelligheid bekend om de toffe mode winkels die er zitten!

o.a. Van Dijk, SHPPR, Nen Xavier, Roush, Filippa K en DORIENDAVID showen tijdens Proeft de nieuwe FW14/15 die deze weken binnenkomt. 10 modellen dragen om 13 uur en om 15 uur de mooiste designs en lopen hiermee de straat door! Uiteraard maken we duidelijk bij welke winkel de outfit vandaan komt zodat je ook nog kan shoppen!

Een middag vol prachtige dingen die je niet wilt missen.

Proeft Rotterdam – toegang gratis
Zondag 28 september 2014 – 12:00 – 18:00

Van oldenbarneveltrstraat – Westersingel
www.proeftrotterdam.nl

Over de Van Oldenbarneveltstraat

De stijlvolle negentiende-eeuwse straat in het hart van Rotterdam biedt hoogwaardige winkels op het gebied van fashion, food, interior en beauty. De straat heeft ook een eigen website: www.oldenbarneveltstraatrotterdam.nl

Meer informatie?

Neem voor (pers-)vragen contact op met Esme via esme@shpprevents.nl.

fijn-co-logo

Eerlijke popup winkel opent haar deuren voor de feestdagen: 7 november 2013

Zaterdag 23 november opent de eerlijke popup winkel ‘fijn & co’ haar deuren een maand lang in de Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam. Speciaal voor de feestdagen herhaalt dit initiatief haar succesformule van eerder dit jaar.

Fair Fabrics en Tulsi Crafts zijn online winkels voor interieurtextiel, accessoires en cadeautjes. In de popup winkel zal de collectie van beide winkels te koop zijn, daarnaast sluiten zich diverse modelabels bij hen aan. Zo biedt de tijdelijke winkel een unieke gelegenheid om cadeaus te kopen voor iedereen die dat verdient. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mand gevlochten van palmblad uit Marokko of een sjaal gemaakt van vintage sari’s uit Bangladesh.

Een cadeau aanschaffen in de popup van ‘fijn & co’ is niet alleen bijzonder vanwege het tijdelijke karakter van de winkel. Alle cadeaus zijn eerlijk geproduceerd, met respect voor mens, dier en milieu. Een extra cadeau dus!

fijn-co

fijn & co is een concept van: Fair Fabrics – eerlijk en duurzaam interieurtextiel – www.fair-fabrics.nl Tulsi Crafts – eerlijk, natuurlijk en gerecycled uit Bangladesh – www.tulsicrafts.nl

 

 

proeft-banner

Proeft Rotterdam: 1 september 2013

ROTTERDAMSE STRAAT ORGANISEERT SLOW FOOD FESTIVAL

Rotterdam, juli 2013 – in September is het weer zover, voor de derde keer zal de de Van Oldenbarneveltstraat met al haar bijzondere boetiekjes en mooie winkels veranderen in een food paradijs. Dit jaar zal het evenement zelf uitbreiden naar de Westersingel zodat nog meer geproeft en genoten kan worden.

Proeven, drinken, ontdekken

Een gratis toegankelijk food event met eerlijke en streekgebonden producten, zoals boeren kaas, verse oesters, of biologische tapas. Het is volgens de organisatie dé manier om kennis te maken met de beste Rotterdamse specialiteiten. Organisatoren Vanessa de Kock-Erasmus & Esmé de Smit: “Proeft Rotterdam wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Vanwege het animo voor het event hebben we besloten om uit te breiden naar de Westersingel. Culinaire ondernemers uit de region laten tijdens het evenement zien hoe zij op een ambachtelijke manier hun producten maken, en kan je naar hartelust proeven, ruiken, drinken, ontdekken en natuurlijk kopenDe Van Oldenbarneveltstraat en Westersingel veranderen in een culinair Paradijs met terrasjes waar bezoekers direct van de verschillende gerechten kunnen genieten. Ook worden food-gerelateerde producten verkocht, zoals kookboeken,servies en handige kook-gadgets.

Voorpret start online
Het mag duidelijk zijn: voor een ongedwongen food event moet je deze zomer in Rotterdam zijn. Je kan onder meer verse sapjes, raw food, verrukkelijke taartjes, kleurrijke cupcakes, huisgemaakte jam, lokale bieren, biologische wijnen en champagnes,ambachtelijk brood en uiteraard fantastische espresso’s en lattes verwachten. De voorpret begint overigens al online, via de website www.proeftrotterdam.nl. Laat je inspireren door fotoimpressies van vorig jaar en bekijk alvast het deelnemer overzicht.

Proeft Rotterdam – toegang gratis
Zondag 1 september 2013 – 12:00 – 18:00

Van oldenbarneveltrstraat – Westersingel
www.proeftrotterdam.nl

—————————————————————

Contact voor meer (pers-)informatie, HR beeldmateriaal of interview-aanvragen: Vanessa de Kock – Erasmus 06- 419 044 94 vanessa@shpprevents.nl

Metro Nieuws Rotterdam
25 maart 2013

AD Editie Rotterdam
25 maart 2013

Persbericht
Rotterdam, 31 januari 2013

 

23 maart 2013: The Fashion Track

Unieke modeshow met catwalk door Rotterdamse trams

Een spectaculaire open air fashion show waarbij de catwalk door prachtig uitgelichte stilstaande trams leidt: dat is Rotterdams nieuwste mode-event ‘The Fashion Track’. Het evenement vindt plaats op zaterdag 23 maart in de Van Oldenbarneveltstraat. De karakteristieke trambaan in de straat vormt de spil in de modeshow; een plaatsje in de RET tram is deze avond dus front row!

Reden van het fashionfeestje is een heropening van de winkelstraat, die na een intensieve renovatie haar allure als Rue de la Mode van de Maasstad heeft herwonnen. De Rotterdamse wethouder Jeanette Baljeu zal deze avond de straat officieel heropenen. Op vertoon van een OV-chipkaart krijgen bezoekers 10% shopkorting bij de deelnemende winkels. The Fashion Track wordt georganiseerd in samenwerking met de RET en de Gemeente Rotterdam.

The Fashion Track vindt plaats op 23 maart 2013 van 17.00 tot 19.00 uur.

Over de Van Oldenbarneveltstraat

De stijlvolle negentiende-eeuwse straat in het hart van Rotterdam biedt hoogwaardige winkels op het gebied van fashion, food, interior en beauty. De straat heeft ook een eigen website: www.oldenbarneveltstraatrotterdam.nl

Meer informatie?

Neem voor (pers-)vragen contact op met David per e-mail doriendavid@hetnet.nl.

Voor vragen aan de RET kunt u contact opnemen met Eline Klooster –  eklooster@ret.nl, voor vragen aan de Gemeente Rotterdam met Yvette Ignasius –  iy.ignatius@rotterdam.nl.

Persbericht
Januari 2013

Rotterdamse Rue de la Mode presenteert The Fashion Track

Na een intensieve renovatie heeft de Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam haar allure herwonnen als Rue de la Mode van de Maasstad. Ter gelegenheid van de heropening zal op zaterdag 23 maart het event The Fashion Track plaatsvinden. De zo karakteristieke trambaan in dit parelstraatje vormt de spil in een spectaculaire open air fashion show die zal plaatsvinden van 17 tot 19 uur. De modellen volgen een catwalk die door prachtig uitgelichte stilstaande trams zal leiden. Een plaatsje in de RET tram is deze avond daarom front row! De show zal worden opgeluisterd met muziek en de Rotterdamse wethouder Jeanette Baljeu zal deze avond de straat officieel heropenen.

Helemaal leuk! Bezoekers aan het event kunnen  via de website front row kaarten reserveren in de trams. Vrijwel alle premium fashion labels die worden verkocht in de Van Oldenbarneveltstraat nemen deel aan het event. De Fashion Track wordt georganiseerd in samenwerking met de RET en de gemeente Rotterdam.

Over de Van Oldenbarneveltstraat

De Van Oldenbarneveltstraat doet de echte levensgenieter watertanden.  De stijlvolle negentiende eeuwse straat in het hart van Rotterdam biedt een pallet aan hoogwaardige winkels op het gebied van fashion, food, interior en beauty. Kijk voor meer informatie

Meer informatie?

Neem contact op met David per e-mail doriendavid@hetnet.nl. Voor vragen aan de RET kunt u contact opnemen met Eline Klooster op het emailadres , voor vragen aan de gemeente Rotterdam met Yvette Ignasius.

 

Libelle, september 2012

Grazia, september 2012

PERSBERICHT
Proeft Rotterdam: 3 september 2012

3000 culinaire lekkerbekken genieten

Zondag 2 september heeft in Rotterdam het culinair event Proeft plaatsgevonden. De van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam was veranderd in een culinair walhalla van ongekende omvang.  Het geweldige aanbod aan bijzondere food producten in combinatie met heerlijk nazomer weer zorgde voor een opkomst van meer dan 3000 culinaire lekkerbekken.

Proeft Rotterdam brengt een verzameling bijzondere aanbieders van eten en drinken samen. Genieten van heerlijk kwalitatief eten staat hierbij centraal. Het aanbod was dit jaar niet alleen groot, maar zeer divers en kwalitatief. Zo is Old Scuola met haar hout gestookte pizza oven en de capriolen van de pizzaiolo een attractie op zich. Het Vlaamsch Broodhuys met het lekkerste zuurdesembrood van Nederland is uitgegroeid tot een begrip. En de locale groentejuwelier Vreugdenhil liet zelfs de tram stoppen om de passagiers te laten proeven van haar geweldige groente en fruit.

Bij Picknick Rotterdam kon je naast een lekkere Soja Latte ook huisgemaakte snickers, brownies en andere heerlijke taartjes halen. De kindjes konden koekjes bakken bij Jolie Biscuit. ‘ s Zomers bloemen had een feestje voor de deur met goed eten van de Aalmoes en een BBQ met hand gedraaide worsten en eetbare bloemen. Hottie Sambal liet iedereen proeven van hun sambal en zorgde voor heel wat hete monden. Mangiare had een groot terras en serveerde hun producten buiten op de stoep. Kortom het was een geweldige sfeer die ook nog eens werd opgevrolijkt door de soul en latino jazz van DJ Selektor Mendes.

Organisatoren Esme de Smit en Vanessa de Kock-Erasmus zijn zeer tevreden met het verloop van het event: ‘Dit was de tweede editie van Proeft Rotterdam en het is nu al bijna niet meer weg te denken. Aan de lang gedekte tafels zaten bezoekers te genieten van alle heerlijkheden, wijnen, goede muziek en elkaars gezelschap. Het ultieme picknick gevoel in het hart van de Maasstad. Heerlijk toch!.”

Meer informatie over Proeft? Neem contact op met Esme de Smit, info@shopperrotterdam.nl, 010 – 404 52 42

Meer informatie over de Van Oldenbarneveltstraat Rotterdam, Neem contact op met David doriendavid@hetnet.nl

Delicious Magazine, WIN culi-bag van Proeft Rotterdam

Er zijn van die events waar je gewoon bij moet zijn. Proeft Rotterdam is er één van. Dit gratis culi-event staat zondag 2 september helemaal in het teken van biologisch én slow food. delicious. geeft 10 x een culi-bag weg t.w.v. 50 euro, met daarin o.a. consumptiemunten voor Proeft Rotterdam.

Al jaren staat de Van Oldenbarneveldtstraat in Rotterdam bekend om z’n mooie winkels. Een prima ambiance voor een foodevent. In de hele straat komen terrasjes, waar je streekproducten (zoals boerenkaas, verse oesters en biologische tapas) kunt eten. Maar ook kookboeken, serviezen en kookgadgets staan op het menu. Je betaalt alles met daar te kopen (of hier te winnen) consumptie- munten.

Zin gekregen om zondag 2 september af te reizen naar Rotterdam? delicious. geeft i.s.m. Proeft Rotterdam 10 x een culi-bag weg t.w.v. 50 euro, met daarin o.a. consumptiemunten voor Proeft Rotterdam, Italian Cookies van Mangaire, een brood van het Vlaamsch Broodhuys en een High tea 2 go.

Beantwoord, om kans te maken, de volgende vraag: Waar denk jij aan bij ‘culinair Rotterdam’?

Geef antwoord via dit formulier en maak kans op deze mooie prijs.

De actie loopt t/m 28 augustus 2012. Winnaars krijgen bericht via e-mail en worden op Facebook vermeld.

Kijk voor meer info over Proeft Rotterdam op de website www.proeftrotterdam.nl

Let op: alleen ingezonden reacties via het bovenstaande mail & win-formulier maken kans!

Flair, juni 2012

PERSBERICHT
Proeft Rotterdam: 2 september 2012

ROTTERDAMSE STRAAT ORGANISEERT SLOW FOOD FESTIVAL
Rotterdam, 10 juni 2012 – Dat de Van Oldenbarneveltstraat met haar bijzondere boetiekjes en mooie winkels op een droomlocatie in het Rotterdams modekwartier ligt, wisten we al. En dat de straat met de slogan ‘The street that makes you smile’ onlangs haar eigen website lanceerde wellicht ook. Maar dat je er deze zomer terecht kunt voor een biologisch food event zal velen verbazen. Maak kennis met Proeft Rotterdam: het nieuwste culi event van de Maasstad!

Proeven, drinken, ontdekken
Een gratis toegankelijk food event met eerlijke en streekgebonden producten, zoals boeren kaas, verse oesters, of biologische tapas. Het is volgens de organisatie dé manier om kennis te maken met de beste Rotterdamse specialiteiten. Organisator Vanessa de Kock-Erasmus: “Proeft Rotterdam wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd vanuit de Van Oldenbarneveltstraat-ondernemersvereniging, in samenwerking met culinaire ondernemers uit de regio. Tijdens het event laten zij je zien hoe zij op een ambachtelijke manier hun producten maken, en kan je naar hartelust proeven, ruiken, drinken, ontdekken en natuurlijk kopen!”  Over de gehele lengte van de Van Oldenbarneveltstraat zullen terrasjes worden geplaatst waar bezoekers direct van de verschillende gerechten kunnen genieten. Ook worden food-gerelateerde producten verkocht, zoals kookboeken,
servies en handige kook-gadgets.

Voorpret start online
Het mag duidelijk zijn: voor een ongedwongen food event moet je deze zomer in Rotterdam zijn. Je kan onder meer verse sapjes, raw food, verrukkelijke taartjes, kleurrijke cupcakes, huisgemaakte jam, lokale bieren, biologische wijnen en champagnes,
ambachtelijk brood en uiteraard fantastische espresso’s en lattes verwachten. De voorpret begint overigens al online, via de website www.proeftrotterdam.nl. Laat je inspireren door fotoimpressies van vorig jaar en bekijk alvast het deelnemer overzicht.

Proeft Rotterdam – toegang gratis
Zondag 2 september 2012 – 12:00 – 18:00
www.proeftrotterdam.nl – www.oldenbarneveltstraatrotterdam.nl

Contact voor meer (pers-)informatie, HR beeldmateriaal of interview-aanvragen: Kirsten van Zandwijk –  info@kirstenvanzandwijk.nl –  06 – 422 56 419

LINDA Magazine, mei 2012

Volkskrant, april 2012

120423 volkskrant

PERSBERICHT

30 januari 2012

Rotterdamse Rue de la Mode lanceert nieuwe website

Na een intensieve renovatie heeft de van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam haar allure herwonnen als Rue de la Mode van de Maasstad. Het is smullen voor de oprechte levensgenieter.  De stijlvolle negentiende eeuwse straat in het hart van Rotterdam biedt een pallet aan hoogwaardige winkels op het gebied van fashion, food, interior en beauty. En helemaal makkelijk. Je kunt nu ook digitaal de straat afstruinen op www.oldenbarneveltstraatrotterdam.nl

Het parelstraatje breidt steeds verder uit…

De huidige financiële crisis lijkt aan de van Oldenbarneveltstraat voorbij te gaan. Het parelstraatje met het smaakvolle aanbod topwinkels breidt zich steeds verder uit. Voorbeelden van  nieuwe aanwinsten zijn het stijlvolle Zweedse label l’Ecole National, het modewalhalla Comptoir 1234567 met labels als Kenzo en Vivienne Westwood,  Stoolz met haar collectie interior designer labels en het zakelijke dames kledingmerk NAN.  Samen met de iconen van deze straat zoals Zomers bloemen, Mostert & van Leeuwen, Skins Cosmetics, Camelot, Wendela van Dijk, Bags & the city ,Oxo edelsmederij en Nostra is de Rotterdamse Rue de la Mode een oase van genot in de stad met de opgestroopte mouwen.

Digitaal de straat afstruinen…

Oprechte levensgenieters kunnen nu ook digitaal  rondstruinen in de van Oldenbarneveltstraat. Per 1 februari is de nieuwe website www.oldenbarneveltstraatrotterdam.nl online. Deze site geeft overzichtelijk weer welke winkels zich bevinden in deze bijzondere straat in het hart van Rotterdam. De winkels die samen een samenspel vormen van verrassende stijlen . Het is een straat voor mensen die houden van het betere leven . It is the street that makes you smile.

Meer info?

De Van Oldenbarneveltstraat is een straat in het centrum van Rotterdam die loopt van de Mauritsweg naar de Coolsingel. De straat ligt op loopafstand van het centraal station. Wilt u meer informatie of beeldmateriaal ontvangen? Neem dan contact op met David per mail via doriendavid@hetnet.nl. Ook worden er op afspraak rondleidingen voor journalisten georganiseerd.

Johan van Oldenbarnevelt

Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619)

Nederlandse staatsman

De Nederlandse staatsman Johan van Oldenbarnevelt werd in 1547 in Amersfoort geboren. Hij was een telg uit een regentengeslacht en werd advocaat in Den Haag. Hij streed mee voor Haarlem en Leiden in de strijd tegen Spanje.

Van Oldenbarnevelt werd in 1576 pensionaris van Rotterdam en ijverde binnen de Staten van Holland en Zeeland om Maurits in 1585 als stadhouder aan te stellen. Hiermee kwam een einde aan de macht van Leicester. In 1586 werd Van Oldenbarnevelt advocaat van den Lande (Holland). In deze functie ontving hij buitenlandse gezanten en leidde hij de politiek in de moeilijkste tijd van de Republiek. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602.

Van Oldenbarnevelt werd omschreven als ‘onuitputtelijke vindingrijkheid’ en ‘waarlijk weergaloos’, net als de Van Oldenbarneveltstraat te Rotterdam.