”Gezond en lekker eten met respect voor de natuur” – L’Ouest

In het centrum van Rotterdam zit op de hoek van de Van Oldenbarneveltstraat (ook wel ‘Rue de Mode’ genoemd) in een karakteristiek vooroorlogs pand de intieme horecazaak l’Ouest gevestigd. Sinds 2009 is deze wijnbar & petit-restaurant (30 couverts) uitgegroeid tot een geliefd proeflokaal voor genieters van kwalitatief hoogwaardig eten en wijnen.

Keuken
l’Ouest legt de nadruk op het Europese deel van de Mediterrane keuken. Voor het diner wisselt l’Ouest maandelijks het Menu du Chef. Een driegangen-keuzemenu geïnspireerd op ingrediënten van het seizoen. Uiteraard zijn deze gerechten ook apart te bestellen. Daarnaast heeft u voor diner of borrel de keuze uit vers bereide Mediterrane tapas en een zeer uitgebreide selectie aan charcuterie en fromage. Op zaterdag en zondag serveert l’Ouest tevens een smakelijke lunch. En vanaf mei 2017 is l’Ouest ook op de andere dagen geopend voor lunch, wellicht op het zonovergoten terras. 

Wijnen
Voor de wijnen gaat l’Ouest wat verder dan het Middellandse Zeegebied. Op de kaart staan wijnen uit zowel de Oude als de Nieuwe wereld. Waarvan er meer dan 40 verschillende wijnen per glas geschonken worden. De wijnkaart is samengesteld door de vinoloog van l’Ouest. Welke de wijnen ook goed heeft afgestemd op het diner en de borrelgerechten. Daarnaast hebben de meeste collega’s van l’Ouest een wijnopleiding gevolgd. Zodoende kan l’Ouest u altijd een goed advies geven. Bent u wijnliefhebber? Neem dan een originele wine flight!

www.louest.nl